dijous, 9 de març del 2017

Marcats per l'adhesiu de la DGT

Dijous, 9 de març de 2017


 http://www.elperiodico.com/es/entre-todos/participacion/adhesiu-dgt-120559#


Antigament als esclaus se'ls marcava a foc roent, perquè tothom tingues clar que pertanyien a una classe social determinada. No fa tant de temps, i d'infausta memòria, una comunitat va ser marcada a la seva pròpia pell, els seus vestits i les seves cases. I en els temps de la Inquisició, els "sambenitos" i les creus grogues assenyalaven els condemnats per heretgia.

Encara que semblen temps passats, la pràctica continua. Ara s'assenyalarà els que cobren el salari mínim o els que tot i tenir un sou digne han de fer filigranes per arribar a final de mes per pagar la despesa energètica, la universitat dels fills, assegurar-se uns àpats, o simplement per fer front a unes despeses elevadíssimes, precisament per desplaçar-se per anar a treballar.
Són precisament aquests els que no poden comprar-se un cotxe més eficient, més còmode, amb més prestacions als que se'ls marcarà. No amb creus pintades, sinó amb un adhesiu en el cotxe obsequi de la DGT. D'aquesta manera tothom els podrà assenyalar, sent el centre dels comentaris dels veïns. Seran sotmesos a escarni públic per ser pobres i conseqüentment contaminants. Se'ls assenyalarà com a nous pàries, com a pobres dins d'una societat on els fabricants de cotxes es fregaran les mans fent un gran negoci. I allà on no arribi el transport públic, aquests ciutadans de segona quedaran aïllats en una versió moderna dels antics guetos.
I com a solució final als pobres, potser arribarà un moment en què els obligaran a posar a les façanes de les cases els certificats d'eficiència energètica dels electrodomèstics, per estigmatitzar-los encara més. I posats a fer, com que el metabolisme de cadascú és diferent, potser també en un futur no massa llunyà per poder passejar pels carrers, ens demanaran un certificat mèdic sobre les flatulències que puguem expel·lir. No oblidem que el metà és un dels grans responsables de l'escalfament de la Terra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada