dimecres, 2 de novembre del 2016

La jugada de Rajoy amb la LOMCE

El periódico (02/11/16)







Mariano Rajoy torna a fer trucs de màgia. Per demostrar la seva predisposició a dialogar, anuncia la suspensió dels efectes acadèmics de les revàlides fins a arribar a un Pacte d'Estat d'Educació. El que no diu és que per aquest curs 2016-17, la suspensió ja estava contemplada en el ral decret 310/2016 de 29 de juliol.
D'altra banda un dels objectius de la LOMCE és reduir l'abandonament escolar, però seguint fent de prestidigitador no explica on està el truc. Segons els barems que utilitza l'UE (CINE nivell 3; Clasificación Internacional Normalizada de la Educación) per considerar que una persona no ha abandonat l'escolaritat, ha de tenir un mínim d'onze anys d'escolarització. Dels quals almenys els dos últims seran d'un cicle complet (per exemple l'FP bàsica). De manera que si un alumne abandona l'ESO a tercer o no supera la revàlida de quart, l'única opció de seguir estudiant és fer-ho a l'FP bàsica.
Sis anys de primària, més els tres (o quatre) anys de l'ESO, més dos anys d'FP Bàsica (cicle complet), fan un total d'onze (o dotze) anys! Et voilà, ja teniu el truc de màgia fet!
A efectes estadístics es consideraran aquestes titulacions com a Educació Secundària Superior, igual que el Batxillerat o els Cicles Formatius de Grau Mitjà. Segons el Ministerio de Educación, però es tracten d'uns títols de nivell 1 de qualificació professional (CNCP; Catálogo Nacional de Cualificaciones Profesionales). Encara que gran jugada! Ens traiem de sobre els alumnes problemàtics i contribuïm a disminuir les estadístiques de l'abandonament escolar. Chapeau!

http://www.elperiodico.com/es/entre-todos/participacion/jugada-rajoy-amb-lomce-97377


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada