dimecres, 1 de juny del 2016

Selectivitat: on es perden possibles bons metges perquè no saben fer un comentari de text

Un altre "refrito" de Bestioles.





S'apropa la Selectivitat i els que s'hi hauran d'enfrontar ja fa temps que saben que tot allò que els deien a l'escola de què l'educació ha de ser col·laborativa i ajudar-se uns als altres, no és veritat. Allà feien treballs conjunts i mentre un pintava les tapes, l'altre s'ho treballava tot i l'altra no feia res, però tots tenien la mateixa nota. Ara ja saben que el sistema és competitiu. El que tregui la millor nota optarà a escollir la carrera que desitgi.

Els aspirants a entrar a la universitat hauran de superar unes proves per demostrar la seva cultura en les anomenades "lletres". No caldrà que se sotmetin a la demostració dels coneixements d'aquelles beneiteries d'en Kepler, Darwin o Hawking. El d'aquests paios és ciència, no cultura.

El resultat de tot plegat és que podrem trobar metges experts en literatura o arquitectes grans coneixedors de Descartes. Però també els organitzadors són els responsables de devorar prematurament possibles metges que podrien ser molt bons, perquè no saben fer un comentari de text. O es cruspeixen possibles arquitectes innovadors perquè potser la filosofia els grinyola una mica.

Encara que per mantenir l'equilibri permeten casos excepcionals. Com la de per exemple filòsofs que es pensen que la replicació de l'ADN és l'amenaça d'una invasió extraterrestre. Filòlegs que pronuncien molt bé Watson & Crick, però no saben si es tracta d'una o dues persones. Advocats que quan es banyen a la piscina maten abelles confonent-les amb vespes i això em preocupa perquè provoca que no es pol·linitzin les flors i de retruc que ens quedem sense tomàquets per sucar el pa. O fins i tot politòlegs que creuen que la lluna és de València i allà que se n'hi van per admirar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada