dijous, 19 de novembre del 2015

Facin joc, senyors! (El Periódico)

http://www.elperiodico.com/es/entre-todos/participacion/ladministracio-mho-posa-facil-per-deixar-jugar-39399
Fa temps que intento no jugar, però l'Administració no m'ajuda. Encara que no és cap novetat, hi ha un joc que no coneixia fins que m'han obligat a participar-hi. És un joc de risc, on els nivells d'adrenalina es disparen a cotes d'infart.
Té diverses modalitats i la que jo vaig conèixer era la del requeriment. La partida va començar fa gairebé quatre anys, després que entregués una documentació a Hisenda. Un mes i mig escaig abans que la partida es donés per finalitzada, la banca et fa un envit i t'obliga a jugar. Ella té molts números per guanyar, i si ho fa et tocarà pagar, com a mínim, els interessos de demora per aquests quasi quatre anys.
Potser és una estratègia endarrerir tant el final de la partida? Tindrà alguna cosa a veure que l'aposta inicial ara es pot veure incrementada amb un 25% sobre el preu oficial dels diners? I tu, que desconeixies les regles de joc en aquesta fase final de la partida, et veus obligat a contractar un assessor que sàpiga moure's entre la paperassa de l'administració i que conegui el complicat llenguatge que marquen les regles de joc.
Amb una mica de sort i de justícia pot ser que el contrincant decideixi abandonar la partida creient que no té possibilitats. Però tu ja has perdut, el professional t'ha facturat una minuta, evidentment amb l'IVA que anirà directament a la banca del joc. Sense possibilitats de desgravar-ho a la propera partida, a no ser que tinguis una activitat empresarial o professional.
A menjar, posar la calefacció o dutxar-me, gravats també amb l'IVA, ningú m'hi obliga, ho faig per vici. Però en aquest cas estic obligat a jugar i a perdre. Aquesta banca, com a tots els casinos, sempre guanya. Facin joc, senyors!

 http://www.elperiodico.com/es/entre-todos/participacion/ladministracio-mho-posa-facil-per-deixar-jugar-39399



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada