dimarts, 25 de novembre del 2014

L'amenaça d'un nou virus



Ebola, VIH, grip C, grip aviària. Després de tots aquests virus sembla que un de nou amenaça de provocar una pandèmia. De moment sembla que el seu àmbit d’actuació està centralitzat a Catalunya, encara que s’han detectat focus a 17 ciutats com per exemple: Londres, Nova York, Sydney, Bogotà, Mèxic o Tòquio. No es descarten noves soques latents al País Valencià, A les Illes o a la Catalunya Nord.

El més greu de tot és que aquesta amenaça sanitària ha estat deliberadament transmesa. “Una part dels catalans tenen el virus que els han introduït els nacionalistes secessionistes”, segons Ramón Tamames en declaracions fetes a Informe semanal emès el 21 de novembre de 2014 a TVE. Prèviament va dir: “una part de la població catalana vol la independència sense saber la història de Catalunya i sense conèixer l'estructura econòmica amb Espanya, amb Europa i amb la resta del món” Així doncs, un dels efectes de la infecció seria la pèrdua de la memòria. En el programa hi va haver altres intervencions que no van fer cap menció al virus, però com que un és una mica hipocondríac, no vaig poder evitar trobar més efectes col·laterals de la suposada infecció. Escoltant a Joaquín Leguina dient: “El més tremend és que allà només parla una veu”, ja em va començar a fer mal tot i vaig començar a suar pensant que patia una hipersensibilitat auditiva causada pel virus o el que és pitjor, que havia adquirit els poders d’escoltar psicofonies. Perquè jo no paro de sentir els crits constants de l’Alícia, l’Albert o els membres de la Societat Civil que no són precisament secessionistes.

L’angoixa augmentava amb la sensació que el virus podria haver anul·lat la meva voluntat, provocant-me una submissió absoluta, a jutjar per les paraules d’Arcadi Espada (“l'última gesta d'un aventurer polític que està portant a Catalunya a una situació insòlita”) Els centenars de milers de persones que han sortit al carrer els darrers anys, sembla que ho fan obeint cegament i contaminats per una “obediència deguda”

Però no desesperem, mentre el Ministeri de Sanitat no delegui al d’Interior la gestió de la crisi sanitària, en el de Justícia ja ho ha fet, proposo a totes les comissions de festes de tots els pobles de Catalunya una apassionant activitat. Aprofitant que el virus provoca diversió (Rafael de Mendizábal: “on hi ha gent que per diversió o per provocació ha votat més de dues o tres vegades”) es podrien muntar urnes per dipositar-hi el nombre més gran de paperetes en el menor temps possible. Quin fart de riure ens faríem en els actes de les Festes Majors!

Amb només tres minuts dels vuit que durava el programa, TVE va fer quedar petit, pel que fa a la divulgació sanitària, el mític “Más vale prevenir”

A partir del minut 3


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada